Innovatie, een hype?

Artificial intelligence, Blockchain, virtual reality, als je niet minimaal een workshop hebt gedaan over een van deze ontwerpen doe je niet mee. Een Innovatie Lab is een must have. Maar welk bedrijf is nu echt toekomstbestendig bezig? Waarschijnlijk de consultancyfirma’s die al deze kreten als marketingtool gebruiken en met workshops en seminars uw interesse proberen te wekken. Welke trends zijn er volgens Gartner:

 

De laatste technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. De vraag naar ICT-kennis is groot. Maar waar voorheen de technologie de barrière was, is dat nu de mens.

Artificial intelligence, een zelfdenkende computer, zoals het project IBM-Watson, gaat ons leven inderdaad veranderen, maar het zal nog tot 2030-2050 duren voordat we echt de volle kracht van AI in de maatschappij gaan zien. Blockchain zal inderdaad binnen 5-10 jaar veel overheidsfuncties en banksystemen veranderen. Het eerste pilotproject, waarbij landregistratie via een Blockchainregistratie wordt gefaciliteerd, is deze zomer in Zweden van start gegaan. Blockchain is een opensourcetool, volledig werkend, maar het mining-deel blijft complex om in te richten. Virtual reality is leuk voor de beleving, maar gaan we nu echt met een skibril op zitten? Een hologram-oplossing duurt nog even.
Heeft u al een Innovatie Lab? Bent u al bezig met softwarerobotisering en machine learning? Leuke namen, maar dit is toch vooral gewoon automatiseren op een scrum-/agile-werkwijze…

Hoeveel geld heeft u al besteed aan opleidingen op het gebied van deze nieuwe technologieën? Hoeveel pragmatische kennis hebben uw medewerkers nu echt en vooral, werkt men nu anders? Rennen we niet allemaal te hard achter deze technologische hype’s aan?

Als wij het bij Firm of the Future over innoveren hebben, dan hebben wij het over innovatief werken. De laatste technologische snufjes zijn bovenal een hulpmiddel om uw medewerkers/klant beter te ondersteunen/bedienen. En ja, ook wij hebben kennis van AI, Blockchain en VR, maar snappen dat op dit moment voor veel organisaties deze ontwikkelingen niet nu, niet morgen en ook niet over drie jaar leiden tot baten of nieuwe businessmodellen.

Dat deze nieuwe technologische ontwikkelingen eraan komen, is een feit, en dat u uw organisatie/medewerkers moet meenemen in deze reis ook. Maar dat betekent nog niet dat ze moeten weten hoe de techniek werkt, dat weten we tenslotte van een auto ook niet. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat heel veel banen zullen veranderen of zelfs over 5-10 jaar zullen verdwijnen. Hoeveel geld geeft u uit aan de begeleiding van uw medewerkers om een (nieuw) toekomstbestendig vak te leren? Zijn er überhaupt al opleidingen voor deze vaak nog te ontwikkelen toekomstige banen of stuurt u ze nog steeds door naar de NCOI- of ICM-catalogus?

In strategische sessies moeten organisaties de technologische ontwikkelingen volgen en zich afvragen of het huidige businessmodel overeind blijft. Hierbij moet men niet alleen naar de eigen branche kijken, het gevaar komt steeds vaker uit onverwachte hoek. Wie had ooit gedacht dat een softwareontwikkelaar een concurrent zou worden van Mercedes?

Op zowel korte en als middellange termijn zullen wel degelijk technologische ontwikkelingen zorgen voor verschuivingen van macht. Denk hierbij aan de impact van industrieel 3D-printen, de veranderingen in de vervoerssector en de sustainabillity-eisen. Niet echt sexy, maar wel nu gaande. Lokaal produceren komt weer terug, vrachtwagens worden vervangen door zelfrijdende auto’s en minder materiaalgebruik is de norm: kansen voor u en uw organisatie.

Jammer alleen dat het nieuwe kabinet nog niet doorheeft dat een minister voor technologische ontwikkelen een noodzaak is, naar goed voorbeeld van het Verengd Koninkrijk, India, China enzovoort. Want juist de overheid kan enorme slagen maken door het inzetten van de Blockchaintechniek en het voorbereiden van de hiervoor benodigde de infrastructuur (mining-opties). Maar ja, het keuren van je eigen vlees blijft moeilijk. Een kleinere overheid wordt dan wel eindelijk realiteit. Geen Belastingdienst meer, geen SVB, geen KvK, maar overheidsmining-companies.

Voor organisaties geldt dat innovatie geen doel op zich is. Start vooral projecten op het gebied van veerkracht en wendbaarheid. Wees voorbereid op de toekomst, motiveer uw medewerkers om in actie te komen. En ja, als de techniek is uitontwikkeld en de infrastructuur is aangelegd, dan kan de technologische ontwikkeling u ondersteunen en zullen uw medewerkers gebruikerstrainingen gaan volgen.

 

 

Een overzicht van ons nieuws in deze week:

Trends en ontwikkelingen

Medisch: het lijmen van wonden:


 

Internet of Things: wat verdwijnt er:

 

 

Zelfrijdende auto’s: algoritme voor blinde vlekken:

 

Ontdekkingen en wist-je-datjes uit de natuur

Ecosysteem: hoe de natuur water managet:

 

Albatros: lang en stabiel blijven vliegen:

 

Planten: actie – reactie:

 

Volg onze Twitteraccounts om dagelijks op de hoogte te blijven: @FirmotFuture en @BiomimicryInfo.