Transformaties doen wij altijd vanuit natuurlijke principes  

Daarbij staan biomimicry technieken als gedachtegoed centraal. Ter ondersteuning van het ontwerp van een innovatieve en veerkrachtige organisatie liggen unieke modellen ten grondslag. Daarnaast is het meenemen van gedragsaspecten tijdens transformaties een essentieel onderdeel in onze aanpak. 

Het Klimaathart

Om het klimaathart gezond te krijgen, heeft Firm of the Future een aantal transities uitgewerkt. Om deze te realiseren, gebruiken we een natuurlijke aanpak die is vormgegeven in een aantal modellen. 

Voedseltransitie 

Anders eten en anders produceren zonder dat we ons consumptiepatroon hoeven aan te passen. 

Stadstransitie 

Voorkomen van hittestress, windeilanden, wateroverlast en watertekort. Dat zijn de thema’s van de stadstransitie. 

Smart-techtransitie

Robotisering en artifical intelligence worden ingezet ter ondersteuning van ons gemak. Nieuwe technieken moeten we omarmen. 

Visie 2050

Nieuwsgierig naar wat het klimaathart inhoudt? Klik dan hier

Vervoerstransitie

CO2-neutraal vervoer is lokaal georiënteerd, stil en autonoom. Een voertuig in eigen bezit is verleden tijd. 

Stappenplan 

Vier stappen vormen de integrale aanpak om de transities te laten slagen. Deze stappen zijn: ontstressen, ontzorgen, veranderen en genieten. 

Onze natuurlijke aanpak werkt 

Natuurlijk veranderen 
Onze 5-O aanpak

De natuur werkt volgens een vast en continu herhalend patroon van veranderen. Dit patroon hebben wij in het 5-O model vastgelegd en gebruiken we om veranderprocessen te doorlopen. De vorm en inhoud van het eindproduct ligt daardoor bij voorbaat niet vast, maar wordt op maat gemaakt en afgestemd binnen uw organisatie. 

Sturen op balans
Functie = Structuur + Gedrag

De natuur stuurt op het streven naar balans. Indien een verandering nodig is, zal de natuur naar een evenwicht zoeken tussen functie, structuur en gedrag. Veel van de benodigde functionele wijzigingen zijn door de combinatie van structuur- en gedragsverandering te realiseren. In onze aanpak houden we daarom altijd rekening met beide componenten. 

Gedragsverandering 
Het Dierenmodel 

Maak kennis met het Dierenmodel als techniek om gedrag en uitingen van weerstand inzichtelijk te maken. De wederzijdse afhankelijkheid van verschillende diersoorten en hun groepsprocessen blijft vaak verrassend veel herkenbare inzichten te bieden voor mensen die in een team functioneren. Bovendien accepteren mensen deze parallellen beter dan een directe confrontatie met zichzelf. U kunt ook zelf of gezamenlijk een workshop gedragsverandering volgen. Of lees het boek ‘ het beest in uw organisatie‘ voor meer informatie. 

Een veerkrachtige organisatie 
Het FPO-model

De Firm of the Future is innovatief, duurzaam, veerkrachtig en wendbaar. De mens staat centraal en de keten waarin uw organisatie actief is werkt samen. Het FPO-model onderzoekt op 9 deelgebieden waar uw organisatie staat ten opzichte van het ideaal beeld van de Firm of the Future. 

Opvolger van de circulaire economie 
De COMBconomy  

De COMBconomy staat voor de gecombineerde economie waarin de huidige strategieën worden gecombineerd met mensgericht werken en duurzaamheid. Waar bedrijven in de circulaire economie moeite hebben om een positief verdienmodel te realiseren, is dit bij de COMBconomy een basis voor succes. Wilt u meer weten over de COMBconomy? Neem gerust contact met ons op.

De natuur als leermeester
Biomimicry

De natuurlijke principes vanuit biomimicry zijn onze leidraad bij transformaties die we met u aangaan. Wij steunen u met onze aanpak gebaseerd op natuurlijke principes en zien de natuur als onze bibliotheek voor alle uitdagingen die we samen met u tegenkomen in de transformatie.

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek

Telefoon

+31 (0)26 213 65 50