Transformaties doen wij vanuit natuurlijke principes  

De transformatie van uw organisatie voeren wij samen met u uit aan de hand van de  biomimicry technieken. Voor het ontwerp van een innovatieve en veerkrachtige organisatie gebruiken wij unieke modellen. Daarnaast is het meenemen van gedragsaspecten tijdens transformaties een essentieel onderdeel in onze aanpak. 

Het klimaathart

Om het klimaathart gezond te krijgen, heeft Firm of the Future een aantal transities uitgewerkt. Om deze te realiseren, gebruiken we een natuurlijke aanpak die is vormgegeven in een aantal modellen. 

Voedseltransitie 

Anders eten en anders produceren zonder dat we ons consumptiepatroon hoeven aan te passen. 

Stadstransitie 

Voorkomen van hittestress, windeilanden, wateroverlast en watertekort. Dat zijn de thema’s van de stadstransitie. 

Smart tech-transitie

Robotisering en kunstmatige intelligentie worden ingezet ter ondersteuning van ons gemak. Nieuwe technieken moeten we omarmen. 

Visie 2050

Nieuwsgierig naar wat het klimaathart inhoudt? Klik dan hier

Vervoerstransitie

CO2-neutraal vervoer is lokaal georiënteerd, stil en autonoom. Een voertuig in eigen bezit is verleden tijd. 

Stappenplan 

Vier stappen vormen de integrale aanpak voor het laten slagen van de transities. Deze stappen zijn: ontstressen, ontzorgen, veranderen en genieten. 

Onze natuurlijke aanpak werkt 

Natuurlijk veranderen 
Onze 5-O aanpak

De natuur werkt volgens een vast en continu herhalend patroon van veranderen. Dit patroon hebben wij in het 5-O model vastgelegd en gebruiken we om veranderprocessen te doorlopen. De vorm en inhoud van het eindproduct liggen daardoor bij voorbaat niet vast, maar worden op maat gemaakt en afgestemd binnen uw organisatie.

Sturen op balans
Functie = Structuur + Gedrag

De natuur stuurt op het streven naar balans. Indien een verandering nodig is, zal de natuur naar een evenwicht zoeken tussen functie, structuur en gedrag. Veel van de benodigde functionele wijzigingen zijn door de combinatie van structuur- en gedragsveranderingen te realiseren. In onze aanpak houden we daarom rekening met beide componenten.

Gedragsverandering 
Het Dierenmodel 

Maak kennis met het Dierenmodel als techniek om gedrag en uitingen van weerstand inzichtelijk te maken. De wederzijdse afhankelijkheid van verschillende diersoorten en hun groepsprocessen blijkt vaak verrassend veel herkenbare inzichten te bieden voor mensen die in een team functioneren. Bovendien accepteren mensen deze parallellen beter dan een directe confrontatie met zichzelf. U kunt zelf of met uw team een workshop gedragsverandering volgen. Of lees het boek Het beest in uw organisatie voor meer informatie. 

Een veerkrachtige organisatie 
Het FPO-model

De organisatie van de toekomst is innovatief, duurzaam, veerkrachtig en wendbaar. De mens staat centraal en de keten waarin uw organisatie actief is, werkt samen. Het FPO-model onderzoekt op 9 deelgebieden waar uw organisatie staat ten opzichte van het ideaalbeeld van de organisatie van de toekomst

Opvolger van de circulaire economie 
De COMBconomy  

De COMBconomy staat voor de economie waarin de huidige strategieën worden gecombineerd met mensgericht werken en duurzaamheid. Waar bedrijven in de circulaire economie moeite hebben met het realiseren van een positief verdienmodel, is dit bij de COMBconomy een basis voor succes. Wilt u meer weten over de COMBconomy? Neem gerust contact met ons op.

De natuur als leermeester
Biomimicry

De natuurlijke principes vanuit biomimicry zijn onze leidraad bij de transformaties die we met u aangaan. Wij steunen u met onze aanpak gebaseerd op natuurlijke principes en zien de natuur als onze bibliotheek voor alle uitdagingen die we samen met u tegenkomen in de transformatie.

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek

Telefoon

+31 (0)26 213 65 50