Robots voor mannen?

Bent u ook bij Bright Day 2017 geweest, hét techfest in de Jaarbeurs? Als u een vrouw bent, dan zult u zeer waarschijnlijk nee zeggen. Ik was er wel, op zaterdagochtend en inderdaad, bijna alleen maar mannen. Zijn robots dan alleen maar speeltjes voor mannen?

 

Bij een masterclass over Blockchain zei hoogleraar David Yermack: “Zolang beide seksen niet evenredig geïnteresseerd zijn in een product/dienst, dan laat de brede acceptatie in de maatschappij op zich wachten.”

Met deze stelling in mijn achterhoofd liep ik in de jaarbeurs rond. Drones, AR, VR, Smart Home-applicaties, gaming en Tesla-standjes met bijna alleen maar geïnteresseerde mannen. Hmmm, waarom is de vrouw nog niet aangesloten? Mijn analyse? Het wordt nog te vaak als een technisch hoogstandje gebracht. Waar blijft de aandacht voor het gebruiksgemak en hoe kan dit effect hebben op onze gedragspatronen? Wie wil er niet van tijdrovende klusjes af zoals boodschappen doen, het huis schoonmaken en koken? Een leesboek met beelden en geur daarin opgenomen, gebruiksaanwijzigingen die je laten zien wat je moet doen of geld besparen doordat alle elektrische apparaten zichzelf uitschakelen als ze niet gebruikt worden?

Al lopend op de beurs zag ik een Smart Home-show die ging over welk kastje je moet kopen en een ontlede Tesla zodat je de aandrijfassen zag, drones in competitie en een VR-foto bij een helikopter… Tja…

Zelfs de bitcoin is nog een speculatietool voor, juist ja, mannen! Ruim 94% van de gebruikers.

Vrouwen word wakker! Nieuwe technieken zijn uitgelezen kansen op meer vrije tijd, de dingen doen die leuk zijn en vooral het uit handen nemen van tijdrovende en repeterende klusjes. Stel je voor: je wordt wakker, de koffie staat klaar, je robot heeft eten gekookt en een zelfrijdende warme auto brengt je van deur tot deur zonder vertraging. Thuiskomen en een boek kunnen lezen met levende beelden, de geur van een dennenbos kunnen opsnuiven en met vrienden gezellig een hapje eten, klaargemaakt door… Naar bed zonder op te hoeven ruimen, de was is gedaan, gestreken op opgeborgen en apparaten die zich vanzelf uitschakelen.

Waar is het wachten op? Mannen en vrouwen, omarm het gebruiksgemak!

Wie wij zijn: Firm of the Future! U kunt ons bereiken op tel: +31 (0)26 213 65 50.

 

Volg onze Twitteraccounts om dagelijks op de hoogte te blijven: @FirmotFuture en @BiomimicryInfo.