NT + OO = EOO

New Technology + Old Organization = Expensive Old Organization, volgens Hoogleraar Paul Isken. Om failures te voorkomen, is zijn advies: spendeer 25% van het budget aan techniek en 75% aan de organisatie. Een wake-upcall?

 

Ik hoorde dit vanmiddag tijdens een Horizon 2020 subsidie-bijeenkomst en ik moest gelijk denken aan een aantal voorbeelden uit deze week:

  • De lerarenstaking: salarisverhoging en werkdrukverlaging terwijl het werk eenvoudiger is geworden door de technische hulpmiddelen.
  • Een Tesla proberen te leasen bij een leasemaatschappij: we hebben te weinig ervaring met deze nieuwe elektrische auto’s.
  • Horizon 2020 subsidieaanvragen uit de afgelopen jaren: <5% van de aanvragen is toegewezen aan het mkb.
  • Code rood voor een beetje sneeuw terwijl we allemaal met winterbanden rijden.
  • Kerstboom met 25.000 beestjes in huis halen terwijl de kunstkerstboom niet van echt te onderscheiden is.
  • Wereldrecords schaatsen in Salt Lake City en geen enkele Nederlander meer op het recordbord, stilstand is achteruitgang.
  • Ambtenaren die de laagst betaalde functies overbodig verklaren door de automatisering, maar dan wel eerst dezelfde mensen met dezelfde taken promoveren naar de ‘veilige schalen’.

Oud-denkende organisaties halen nog steeds de subsidies binnen, eisen nog steeds van leveranciers betalingstermijnen van >60 dagen en diversiteit is nog ver te zoeken.

Maar het goede nieuws deze week is dat Nederland op de zesde plaats staat van meest innovatieve landen! Tja… De techniek dus. Wij van Firm of the Future hebben een model ontwikkeld waarmee strategie, innovatie en organisatieflexibiliteit kan worden gemeten. Wat blijkt? De scores op organisatieflexibiliteit zijn meestal onvoldoende.

Technisch zijn we bij de tijd, er wordt veel geld aan ICT uitgegeven en Innovatie Labs worden uit de grond gestampt. Managers kunnen allemaal meepraten over de laatste ontwikkelingen zoals Blockchain, AI, VR, AR et cetera. Maar organisaties omvormen en transformeren naar de nieuwe wereld… Nee, dát is te ingewikkeld.

Transformatiedeskundigen worden nog zelden ingehuurd door managers. De manager komt dan zelf namelijk ook op de koffie. Bij het mkb zien wij een omslag, eigenaren vragen steeds vaker om transformatiehulp omdat zij zich wél beseffen dat het anders moet, ook als het om hunzelf gaat.

De economie is zich aan het delen… Ik merk het bij onszelf. Als we hulp of ondersteuning nodig hebben, dan willen we graag zaken doen met organisaties/mensen die van het nieuwe denken zijn… Meer service, meedenken in oplossingen en regels vanuit de bedoeling interpreteren. Een beetje meer betalen is dan ook geen onoverkomelijk iets meer. We moeten elkaar helpen om de nieuwe wereld op eigen kracht te promoten in Nederland. Uiteindelijk worden deze organisaties veel goedkoper, ook zonder subsidie!

 

Wie wij zijn: Firm of the Future! U kunt ons bereiken op tel: +31 (0)26 213 65 50.

 

Volg onze Twitteraccounts om dagelijks op de hoogte te blijven: @FirmotFuture en @BiomimicryInfo.