Firm of the Future 3.8

Firm of the Future 3.8 geschreven door Els Martijn neemt u mee naar de toekomst en laat ik u zien wat er benodigd is om een veerkrachtige, wendbare en innovatieve organisatie te worden.  Transformeren door te leren van de natuur.

Els Martijn kijkt daarbij naar de natuur. De natuur bestaat al 3,8 miljard jaar en heeft gedurende haar bestaan veel veranderingen moeten doorstaan. Dit heeft zij kunnen doen door in haar ecosystemen de organismen optimaal met elkaar te laten samenwerken, waarbij het principe ‘afval is voedsel’ centraal staat. Deze wondere wereld van de natuur kan ons leiden in de komende onzekere tijden, waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen en de middelen beperkt zijn. Wat kan u van de natuur leren….????

De natuur is hard, wat niet werkt sterft. De natuur is wel veerkrachtig, evolueren en aanpassen zijn diep geïntegreerd in het voortbestaan van organismen. De drie V’s van de natuur (voedsel, veiligheid en voortplanting) dienen als het kompas voor elk levend wezen. Kijken naar onze huidige maatschappij zijn dit lessen die voor onze organisaties ook van toepassing zijn. Wat kunnen wij leren van de natuur?

Het boek Firm of the Future 3.8 neemt u mee naar de toekomst waarbij de technieken die de natuur hanteert uw orden uitgelegd. Bent u geïnteresseerd:

 

Boek kopen