Blijf op de hoogte  

Het delen van specialistische kennis is een van onze speerpunten. Via artikelen, vlogs en nieuwsberichten houden we u graag op de hoogte van diverse onderwerpen, zoals onze toekomstvisie voor 2050, nieuwe onderzoeken en andere actuele thema’s op het gebied van duurzaamheid. 

Artikelen

Een weg die evenveel CCO2 opneemt als het verkeer die er overheen rijdt uitstoot! Hoe dit kan leest u in dit artikel. 

Het waterprobleem in de steden wordt steeds groter. In dit artikel leest u hoe het bos inspireert tot een duurzaam systeem. 

Bullshit jobs… We zijn er goed in geworden banen te maken die niet direct waarde toevoegen. Hoe belangrijk is dat nog? 

Een kleine vogel maar een gigantische inspiratie! In dit artikel leest u wat wij kunnen leren van dit diertje.

28 juli hadden we alle grondstoffen verbruikt die de aarde in een jaar kan regenereren. Hoe kan dit anders? U leest het hier. 

Visual recordings 

Tijdens de Breakfast Talks en Transition Talks tekent Ellie Polfliet van visual recording mee. Deze visuele samenvattingen zijn te vinden in onderstaande afbeeldingen. 

Breakfast Talks

Transition Talks

Visie 2050: de wereld in balans

Firm of the Future wil graag haar visie op de wereld van 2050 met u delen. Onderstaande vlogs beelden deze visie uit. Wekelijks wordt er een nieuwe vlog gepubliceerd over een betreffend thema. Voor meer informatie over de Visie 2050 van Firm of the Future: zie onze vlogs hieronder en het boek Klimaathart.

In 2050 hebben we een CO2-tekort

Momenteel is er een overschot aan CO2 in de atmosfeer. Echter, door CO2-reducerende maatregelen en doordat CO2 als bouwstof wordt gebruikt, hebben we in de toekomst een CO2-tekort. Benieuwd naar hoe we dat gaan oplossen?

Insecten eten & 3D-geprint voedsel!

Om de groeiende wereldbevolking in 2050 te kunnen voeden, gaan we anders consumeren en produceren. Het eten van insecten en het printen van uw maaltijd is in 2050 heel normaal! Bent u benieuwd naar hoe de tafel van 2050 eruitziet?

Elke bestemming op aarde in 30 minuten bereikbaar! 

In 2050 is reizen comfortabel en snel. Autonoom vervoer is direct beschikbaar voor iedereen. Afhankelijk van de afstand, gebruiken we verschillende voertuigen. Benieuwd naar welke voertuigen dit zijn? 

Gaan we in 2050 in boomhutten leven?

Kantoren en infrastructuur zoals we die tegenwoordig kennen, verdwijnen uit de stad van 2050. Hierdoor ontstaat ruimte voor woningen. De mens staat centraal en met de natuur als inspiratiebron is de stad klimaatbestendig. Het stadscentrum is een ontmoetingsplek voor creativiteit, innovatie en recreatie. Bent u benieuwd naar hoe we in 2050 gaan wonen en leven?

Presteren naar vermogen 

Wie bepaalt er wie wat doet in een mierenkolonie? Wat kunnen we leren van de mieren? Presteren naar eigen vermogen op basis van fysieke kenmerken en interesses. Luieren als het kan en zoeken naar oplossingen om uw doel te bereiken. Nieuwsgierig naar wat wij als mens nog meer kunnen leren van mieren? 

Geld speelt geen rol 

In 2050 draait de economie om kennis. De markteconomie heeft plaatsgemaakt voor de kenniseconomie. Het basisinkomen en de technische vooruitgang zorgen voor een bloei in creativiteit en innovatie. Samen vormen zij de motor voor de kenniseconomie. Nieuwsgierig naar hoe dat in zijn werk gaat?

Robots die de was doen, ook uw droom?

In 2050 is het zeker zo ver. De maatschappij heeft een transformatie doorgemaakt van massaproductie naar zelfproductie: de consument is ook producent. Dit doen we door verschillende technieken te omarmen en milieubewust te produceren. We gaan een luizenleven tegemoet! Nieuwsgierig naar hoe dat eruitziet? 

De kenniseconomie in werking: glokaliseren

De begrippen ‘globaal’ en ‘lokaal’ zijn u vast en zeker bekend. In 2050 is de term ‘glokaal’ het nieuwe normaal. Dit betekent: lokaal produceren met lokale grondstoffen, maar met behulp van globale kennis. Nieuwsgierig naar hoe dat werkt?

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek

Telefoon

+31 (0)26 213 65 50